Home ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

ΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ

by syndikos

Κερατσίνι, 31 Αυγούστου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σύνδεσμος Δήμων Κοιμητηρίου Σχιστού και η Διοίκησή του θα ήθελε να τοποθετηθεί σχετικά με πρόσφατο οπτικοακουστικό υλικό που αφορά εγκαταστάσεις του Κοιμητηρίου Σχιστού και κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στις ιστοσελίδες:

Πρόκειται για απεικονίσεις του εσωτερικού των δύο ψυκτικών θαλάμων που λειτουργούν στο Κοιμητήριο Σχιστού και φαίνονται τα φέρετρα που εμπεριέχουν σορούς θανόντων που προορίζονται για προγραμματισμένες ταφές. Οι αίτιες θανάτων είναι ποικίλες και μεταξύ αυτών υπάρχουν και θανόντες λόγω COVID-19.

Η εισαγωγή σορών στους ψυκτικούς θαλάμους, συμπεριλαμβανομένων αυτών που απεικονίζονται στη μαγνητοσκόπηση, πραγματοποιείται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 5 του αρ. 8 του Κανονισμού Λειτουργίας του Συνδέσμου, δηλαδή: «Κατά την εισαγωγή και εξαγωγή της σορού από τον ψυκτικό θάλαμο και το θάλαμο προετοιμασίας, ο υπάλληλος του Γραφείου Τελετών επιδεικνύει απαραιτήτως στον υπάλληλο του Κοιμητηρίου έγγραφο με τα στοιχεία του νεκρού (ταυτότητα, πιστοποιητικό θανάτου, έντυπο συμπληρωμένο με στοιχεία νεκρού και υπογραφή και σφραγίδα γραφείου) και υπογράφει στο Βιβλίο Ψυκτικού Θαλάμου – Θαλάμου Προετοιμασίας αντίστοιχα, όπου θα αναγράφεται και ο Α.Δ.Τ του ιδίου, η ημερομηνία και ώρα εισαγωγής και εξαγωγής, το ονοματεπώνυμο του θανόντα καθώς και η επωνυμία του γραφείου τελετών. Σε περίπτωση που ο νεκρός είναι αγνώστων στοιχείων ο υπάλληλος του γραφείου τελετών υπογράφει δήλωση του άρθρου 8 Ν. 1599/1986, στην οποία δηλώνει την έλλειψη στοιχείων ταυτοποίησης του θανόντα και την ανάληψη ευθύνης προς την προσκόμιση αυτών».

Ο αριθμός φέρετρων οφείλεται στο γεγονός ότι οι ψυκτικοί θάλαμοι του Κοιμητηρίου Σχιστού, είναι οι μεγαλύτεροι σε χωρητικότητα στην Αττική και για το λόγο αυτό φιλοξενούν σορούς που προορίζονται για όλα τα κοιμητήρια του Λεκανοπεδίου. Άλλωστε οι ψυκτικοί θάλαμοι λειτουργούν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρότυπα και είναι απόλυτα νόμιμοι.

Αναφορικά με τα φέρετρα που απεικονίζονται με ζελατίνα, είναι σωστό να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για φέρετρα που για υγειονομικούς λόγους δεν επιτρέπεται να ανοιχτούν κατά την παραμονή τους στους ψυκτικούς θαλάμους.

ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση:

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookFacebook

You may also like

Leave a Comment