Home ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου στην Ημερήσια Εφημερίδα Κοινωνική

Δελτίο Τύπου στην Ημερήσια Εφημερίδα Κοινωνική

by syndikos

Κραυγή αγωνίας: Κρούσματα σε εργαζόμενους στο νεκροταφείο Σχιστού – Η διοίκηση κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Απίστευτες είναι οι καταγγελίες που έκανε στην εφημερίδα μας ο κ. Δημοσθένης Σταματάτος, πρόεδρος του Νεκροταφείου Σχιστού.

Παρά το ότι ο ίδιος έχει στείλει επιστολή στον ΕΟΔΥ εδώ και αρκετούς μήνες «κρούοντας» καμπανάκι κινδύνου για το χώρο και τους ανθρώπους που επισκέπτονται το νεκροταφείο (περίπου 2.000 ημερησίως), δεν έχει λάβει την παραμικρή απάντηση ή ανταπόκριση στο να γίνονται τεστ για τον Covid-19.

Ως πρόεδρος του ΔΣ του Διαδημοτικού Νεκροταφείου Σχιστού, προσπαθεί και λαμβάνει όλα τα γνωστά μέτρα για τους εργαζόμενους, χωρίς ωστόσο καμία επίσημη οδηγία ή συνεισφορά από τον ΕΟΔΥ.

Αποτέλεσμα; Το τελευταίο διάστημα να έχουν παρουσιαστεί 4 κρούσματα σε εργαζόμενους, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία και ερωτηματικά ως προς τον τρόπο διαχείρισής τους.

Ο ίδιος μας είπε ότι έχει επικοινωνήσει με όλες τις υπηρεσίες και αναζητά κάποιον υπεύθυνο στον ΕΟΔΥ ή στο αρμόδιο υπουργείο, χωρίς να λαμβάνει καμιά απάντηση ενώ μας εξήρε τη σχέση που έχει με την Περιφερειακή Αρχή και κυρίως με την Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου.

Όπως μας τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι πιο εύκολο να βρεις τον Πρωθυπουργό παρά τον ΕΟΔΥ!»

Αυτή τη στιγμή στο νεκροταφείο Σχιστού υπάρχουν 60 εργαζόμενοι που παίζουν «κορώνα γράμματα τη ζωή τους», ενώ συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο μαζί με τεχνίτες και επισκέπτες.

Το νεκροταφείο σήμερα λειτουργεί μόνο για ταφές και όλες οι άλλες υπηρεσίες έχουν ανασταλεί.

Στο μεταξύ, ο ίδιος, μας εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των τελετών δεν τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας τονίζοντάς μας πως αρμόδια για την τήρηση των μέτρων αυτών είναι η αστυνομία και όχι οι υπάλληλοι του κοιμητηρίου. «Καθημερινά έρχονται εκατοντάδες κόσμου, πολίτες, τεχνικοί κλπ.. Δεν μπορούμε να ελέγχουμε ποιος μπαινοβγαίνει από το νεκροταφείο, πόσοι έρχονται ή τις αποστάσεις που κρατάνε. Κάτι τέτοιο είναι αδύνατο και δεν είναι δική μας αρμοδιότητα αλλά της αστυνομίας» μας είπε χαρακτηριστικά.

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση:

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookFacebook

You may also like

Leave a Comment