Home ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου στο Κανάλι Ένα 90,4

Δελτίο Τύπου στο Κανάλι Ένα 90,4

by syndikos

Κρούσματα κοροναϊού στο Νεκροταφείο του Σχιστού

Άλλα δύο νέα κρούσματα κορωνιού εντοπίστηκαν το πρωί στο διαδημοτικό νεκροταφείο Σχιστού, μετά τα τρία που είχαν εντοπιστεί χθες το βράδυ, ενώ και οι πέντε εργαζόμενοι τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Νεκροταφείου Δημοσθένης Σταματάτος, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση.

Όπως τόνισε, το νεκροταφείο δεν είναι δυνατόν να κλείσει γιατί εξυπηρετεί συγκεκριμένες ανάγκες, θα πρέπει όμως οι αρμόδιοι να πάρουν τα μέτρα τους. Ειδικότερα, σημείωσε, ότι αυτό που προβλέπει η νομοθεσία το έχει κάνει, δηλαδή προχωράει κάθε εβδομάδα σε απολύμανση των χώρων και σε rapid test κάθε μήνα σε όλους τους εργαζόμενους με έξοδα του νεκροταφείου, γιατί ο ΕΟΠΥΥ παρόλο που έχει ειδοποιηθεί να στείλει δωρεάν τεστ, εδώ και μήνες κωφεύει.

Ο κ. Σταματάτος, επισήμανε ότι, στο νεκροταφείο εργάζονται 60 άτομα και 10 περιστασιακοί, εκ ων οποίων εκείνοι που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου και εκείνοι που μπορούν να λειτουργούν με τηλεργασία, δεν προσέρχονται. Ωστόσο, καθημερινά γίνονται περίπου 20 κηδείες και αν υπολογιστούν οι συγγενείς, τα γραφεία τελετών και διάφοροι άλλοι που σχετίζονται με τις τελετές, το σύνολο των ατόμων πλησιάζει τα 1000.

Κατά συνέπεια, όλος αυτός ο κόσμος κινδυνεύει, αν δεν λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα και αν δεν υπάρχει μέριμνα για την διασπορά του κορωνοιού.

Για τον λόγο αυτό, συνέχισε ο κ. Σταματάτος, προσπαθούμε να έρθουμε σε επικοινωνία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για περαιτέρω οδηγίες, αλλά κανείς δεν σηκώνει το τηλέφωνο.

Καταλήγοντας, πρόσθεσε ότι σε 7 ημέρες θα γίνουν επαναληπτικά rapid test σε όλους τους εργαζόμενους, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει διασπορά του κορωνοιού.

Ν. Παρασκευάς – Κ. Πετούση

Νωρίτερα το kanaliena.gr έγραφε…

Τρεις εργαζόμενοι στο Διαδημοτικό Νεκροταφείο του Σχιστού διαγνώστηκαν χθες Δευτέρα με κοροναιό και αμέσως τέθηκαν σε καραντίνα στο σπίτι τους.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ του Νεκροταφείου Δήμος Σταματάτος προχώρησε σήμερα σε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων, ενώ προχώρησε σε ενέργειες ώστε να υποβληθούν όλοι οι εργαζόμενοι σε τεστ ανίχνευσης του ιού.

Σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους ο κόσμος πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στο νεκροταφείο ασχέτως αν ότι γίνεται έχει σχέση με εξωτερικούς χώρους και να ακολουθεί τις γενικές οδηγίες προφύλαξης με κυριότερη την αποφυγή εξόδου από το σπίτι αν δεν συντρέχουν πολύ σοβαροί λόγοι

Μοιραστείτε την Ανακοίνωση:

AddThis Sharing Buttons
Share to FacebookFacebookFacebook

You may also like

Leave a Comment