Συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις

Μπορώ να πληρώσω την οφειλή μου μέσω τραπέζης

Ναι μπορείτε. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει σε ένα από τους παρακάτω λογαριασμούς.

Προσοχή θα πρέπει να γραφτεί στην αιτιολογία

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε περισσότερες πληροφορίες.

Ποιά είναι τα τηλέφωνα επικοινωνίας με το τμήμα των παρατάσεων

Καλείται στο 210 4010320 321 324 326 και αφού ακούσεται το μήνυμα πληκτρολογείται τον αριθμό 01

Θέλω να αναφέρω ένα παράπονο, μια παρατήρηση ή ένα σχόλιο

Μπορείτε ηλεκτρονικά να μας αποστείλετε τις παρατηρήσεις σας, τις συμβουλές ακόμα και οπτικό υλικό ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

Δεν μπορώ να μετακινηθώ, μένω στο εξωτερικό ή μακριά, μπορώ να επικοινωνήσω ηλεκτρονικά.

Ναι μπορείτε, να υποβάλεται αίτηση για παράταση ταφής ηλεκτρονικά ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Επίσης μπορείτε να πληρώσετε την οφειλή σας ηλεκτρονικά. ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΜΕΣΩ ΙΒΑΝΚ

Τι ώρες λειτουργούν τα γραφεία του συνδέσμου

Τα γραφεία λειτουργούν καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου και Αργιών. Το ωράριο για την εξυπηρέτηση του κοινού είναι από τις 07:30 ως τις 15:00. Οσες συναλλαγές απαιτούν πληρωμή στο ταμείο αυτό λειτουργεί μέχρι τις 14:00. 

Ποιά είναι η διαδικασία για να κάνω μια παράταση
Θα πρέπει να γνωρίζεται τα στοιχεία του Θανόντα και να έχετε μαζί σας την Ταυτότητα και να γνωρίζεται το ΑΦΜ σας. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζεται για πόσο χρονικό διάστημα επιθυμείται την παρατάση. Οι τιμές για τις παρατάσεις ανάλογα με τον χρόνο είναι οι παρακάτω    
ΖΩΝΗ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΤΙΜΗ
ΤΙΜΗ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ 20% ΓΙΑ ΕΦΑΠΑΞ ΠΛΗΡΩΜΗ
Α
1 ΕΤΟΣ
480
384
Β
1 ΕΤΟΣ
360
288
Γ
1 ΕΤΟΣ
240
192
Εχω κάνει αίτηση παρατάσεως στα γραφεία σας, και μετά τι;

Αφού έχετε κάνει την αίτηση και έχει πάρει αριθμό πρωτοκόλλου θα πρέπει να εγκριθεί. Αυτό γίνεται το πολύ σε 5-10 εργάσιμες ημέρες. Αφού εγκριθεί το αίτημα, θα επικοινωνήσει μαζί σας υπάλληλος του κοιμητηρίου, ο οποίος θα σας ενημερώσει για να έρθεται να πληρώσετε και να ολοκληρωθεί το αίτημα σας.

Θέλω να κατασκευάσω εάν μαρμάρινο μνήμα στον τάφο, τι χρειάζεται;

ΓΙα να ξεκινήσει αυτό χρειάζεται ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ ΤΡΙΕΤΟΥΣ ΤΑΦΗΣ

ΑΔΕΙΑ ΔΟΜΗΣΗΣ ΜΝΗΜΕΙΟΥ, πως εκδίδεται;

Για να ξεκινήσουν οι εργασίες σε ένα τάφο θα χρειαστεί να έρθετε από τα γραφεία του Συνδέσμου και να συμπληρώσετε μια αίτηση. Την αίτηση μπορείτε να την βρείτε εδώ.  

Στην αίτηση συμπληρώνεται τα πλήρη στοιχεία του ενδιαφερόμενου και τα στοιχεία του/της αποθανόντα. Επίσης τα στοιχεία του μαρμαρογλύπτη με τον αριθμό μητρώου του.

Οι αιτήσεις εγκρίνονται άμεσα και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου.

Με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης ενημερώνεται τον μαρμαρά για να ξεκινήσει τις εργασίες και να παραλάβει την εγκεκριμένη άδεια δόμησης.

Το τέλος της άδειας δόμησης είναι για ως 300 κιλά 15ευρώ και για παραπάνω από 300κιλά 50ευρώ. Πληρώνονται στα ταμεία του Συνδέσμου με την αίτηση και εκδίδεται διπλότυπο το οποίο αναγράφεται και στην αίτηση προς έγκριση.

Πόσο κοστίζει η εκταφή;

Το κόστος της εκταφής είναι 50 ευρώ.

Αν τα οστά θα κατευθυνθούν στο χωνευτήρι επιβαρύνεστε με επιπλέον 30 ευρώ.

Αν τα τα οστά θα κατευθυνθούν στο οστεοφυλάκιο τότε η χρέωση είναι 30 ευρώ ανα έτος.

Για μεταφορά οστών σε άλλο νεκροταφείο απαιτείται απολύμανση και η χρέωση είναι 40 ευρώ επιπλέον.

Αν τα οστά μεταφερούν σε θυρίδα θα επικοινωνήσετε με τον ιδιώτη που έχει τις θυρίδες για φύλαξη.

Πότε γίνεται η εκταφή

Η εκταφή γίνεται 3 χρόνια μετά την ταφή.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να έρθει στα γραφεία του Συνδέσμου πρωινή ώρα με την ταυτότητα του. Το ΑΦΜ του και πιστοποιητικό εγγυητέρων συγγενών που παίρνει από το Δήμο του για το κλείσιμο της ημερομηνίας και ώρας της εκταφής. Την ημέρα της εκταφής θα πρέπει να έχει ένα σεντόνι και προαιρετικά ένα μπουκάλι κρασί.

Τα  μάρμαρα του μνημείου θα σπαστούν 3 ημέρες πριν την εκταφή. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να κρατήσουν οποιοδήποτε αντικείμενο από το μνήα πρέπει να το πράξουν 5 ημέρες πριν την προγραμματισμένη εκταφή μόνοι τους ή δια του μαρμαροτεχνίτη που έχει κατασκευάσει το μνήμα. 

Σε περιπτωση μη προσέλευσης του αιτούντος την εκταφή στην προγραμματισμένη ημερομηνία τότε αυτή θα πραγματοποιηθεί υπηρεσιακά και τα οστά θα κατευθυνθούν στο χωνευτήρι.

Αν κατά την εκταφή διαπιστωθεί ότι η σορός δεν είναι διαλυμένη, μεταφέρεται και ενταφιάζεται στο Τμήμα Αδιαλύτων ως ένα ακόμη έτος ατελώς για την αποσύνθεση του και εν συνεχεία με χρέωση ανά μήνα 10 ευρώ.

Οικογενειακοί τάφοι. Τι χρειάζεται για την αίτηση;

Στο έντυπο της αίτησης συμπληρώνουμε τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου. Αφού η αίτηση μετά από λίγες ημέρες εγκριθεί θα πρέπει να φέρουμε φωτοτυπία ταυτότητας, εκκαθαριστικό της εφορίας Ε1 και πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τα ΚΕΠ ή το Δήμο της περιοχής μας.

Οικογενειακοί τάφοι. Πως αποκτώ οικογενειακό τάφο

Η απόκτηση οικογενειακού τάφου γίνεται με δύο τρόπους. Είτε απευθυνόμενοι στα γραφεία του Συνδέσμου κάνοντας αίτηση, είτε ιδιωτικά (ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΛΑΟΥΛΑΚΟΣ)